Murat Kurum Konuşmasında, Her gittikleri yerde taksi, otopark, kentsel dönüşüm ve yeşil alan gibi birçok sorunla karşılaştıklarını ifade etti. Beşiktaş ilçesinin sorunlarına çözüm bulacaklarını dile getirdi.

Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde yaptıkları çalışmaların Türkiye'nin her yerinde görülebileceğini iddia ederek, iftiralar ve dedikoduların içinde olmayacaklarını vurguladı. Ayrıca, "dava arkadaşlarını" sırtından hançerlemeyeceklerini belirterek, İYİ Parti Genel Başkanı'nın önceki açıklamalarını eleştirdi. İstanbul'da yarı zamanlı belediyecilik yapılamayacağını söyleyen Kurum, mevcut İBB yönetimini eleştirerek, 115 bin konut sözü verip sadece 5 bin konut inşa edildiğini, 230 kilometre metro hattı sözü verilmesine rağmen sadece 8 kilometrelik hat yapıldığını dile getirdi. Ayrıca, reklam bütçesinin deprem bütçesinin iki katı olduğunu belirterek israfı eleştirdi.

D vitamininin kanserle mücadelede yeni bir faydası bulundu D vitamininin kanserle mücadelede yeni bir faydası bulundu

Kurum, metro hattını genişleterek kentin tüm ilçelerine metro ulaşımı sağlayacaklarını vaat ederek şunları söyledi: "Beşiktaş'tan Kilyos'a kadar kesintisiz ulaşım sağlayacağız. Projemize başladığımızda onlar beton döktü. Trafiği rahatlatmak için projelerimizi hayata geçirirken onlar betonlaştırdılar. Modern kentlerde olduğu gibi metro ağını genişleteceğimizi söyledik, ancak üç metro ihalesini iptal ettiler. Sancaktepe'deki metro hattını bile engellediler. İstanbul'u sevmek kalp işareti değil, icraat gerektirir."

Basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Beşiktaş Belediye Başkan adayı Serkan Toper ile kameraların karşısına geçen Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun ortak yayına çıkma teklifini değerlendirerek şunları söyledi: "İstanbul'un sorunlarını konuşmak istiyorsak, her projeyi her ortamda tartışmaya hazırız. Ancak, İstanbul'u görmeyenlerin bugün bizimle İstanbul'u konuşmak istemeleri samimi değil. Biz her projeyi her ortamda tartışmaya hazırız."