Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde halkla buluştuğu bir etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Başakşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinliğinde konuşan Kurum, CHP'nin harcadığı paraları eleştirerek, İstanbul'un projelerine harcanacağını vurguladı.

Kurum, "Sizin siyasi kariyeriniz için ayırdığınız kaynakları, biz bu konutlarımızı inşa etmek için harcayacağız. Sizin sosyal medya trollerine verdiğiniz paraları, biz İstanbulluların hizmetine harcayacağız. Sizin CHP’yi ele geçirmek için balya balya savurduğunuz paraları, biz İstanbul’un projelerine harcayacağız. İstanbul’un kaynağını, İstanbul’a harcayacağız. İstanbul’un hakkını, İstanbul’a teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

Murat Kurum, mevcut İBB yönetimini şu şekilde eleştirdi:
“Bunların reklam bütçesine ayırdığı kaynakları, biz kentsel dönüşüme harcayacağız” diyen Murat Kurum, mevcut İBB yönetimini şu şekilde eleştirdi: “Sizin siyasi kariyeriniz için ayırdığınız kaynakları, biz bu konutlarımızı inşa etmek için harcayacağız. Sizin sosyal medya trollerine verdiğiniz paraları, biz İstanbulluların hizmetine harcayacağız. Sizin CHP’yi ele geçirmek için balya balya savurduğunuz paraları, biz İstanbul’un projelerine harcayacağız. İstanbul’un kaynağını, İstanbul’a harcayacağız. İstanbul’un hakkını, İstanbul’a teslim edeceğiz. İşte o 650 bin yuvayı da bu kaynaklarla, bu imkanlarla, bu inançla, milletimizin bu güveniyle yapacağız. Bir yönetici milletine verdiği, İstanbullu kardeşlerimize verdiği sözlerin arkasında durmak zorundadır. Ama maalesef bugün mevcut CHP’li İBB başkanı 2019’da İstanbullulara verdiği sözlerin hiç birini tutmadı. Sorulunca da neymiş hatırlamıyormuş. O unutmuş ama biz buradan hatırlatalım. 5 yılda İstanbul’un deprem sorunlarını çözeceğiz dedi, çalıştaydan öteye gidemedi. 100 bin konut dönüştüreceğiz dedi, 5 bin konut bile dönüştüremedi. 15 bin yeni sosyal konut yapacağız dedi, tek bir konut yapmadı. Ulaşım sorununu çözeceğiz ve birçok metro ihalesi yapacağız dedi, trafik tam bir çileye dönüştü. Mevcut metro hattını 5 yılda 2 katına çıkaracağız dedi, tek yeni bir metro ihalesi bile yapmadı. HIZRAY diye bir proje çıkardı. 4 yılda bitireceğiz dedi, temelini atmadı. 100 bin araçlık otopark yapacağız dedi, yapamadıkları gibi bir de İSPARK’ı batırdı. İstanbul’un 2 yakasına 2 yeni otogar yapacağız dedi, tek bir çivi bile çakmadılar. Hani Megabüs nerde? Var olan otobüsleri bile işletemediler. İBB’de hiçbir kardeşimizin ekmeği ile oynamayacağım dedi, binlerce emekçi kardeşimizi işinden etti.”