İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ilk işini kuran kadın girişimcilere 100 bin lira destek ödemesi yapılacağını vurguladı. Ayrıca, İstanbul'un afetlere karşı dirençli bir şehir olması için hızlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti ve risk altındaki evlerin dönüşümü için çeşitli destekler sunacaklarını ifade etti.

Müsavat Dervişoğlu'ndan Yeni Anayasa Çıkışı Müsavat Dervişoğlu'ndan Yeni Anayasa Çıkışı

Trafik sorununa da değinen Kurum, çalışan kadınların yılda 288 saatini trafikte geçirdiğini dile getirerek, yeni metrolar, tüneller, otopark sistemleri ve diğer ulaşım atılımlarıyla trafik çilesini çözeceklerini söyledi. Ücretsiz ulaşım imkanları ve ailelere yönelik desteklerle şehirdeki yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek, özellikle ilk ve ortaöğretim öğrencileri için tamamen ücretsiz ulaşım sağlanacağını ve 0-6 yaş arası çocuğu olan ailelere 'Aile Kartla' ücretsiz seyahat hakkı verileceğini duyurdu.

Deprem riski taşıyan İstanbul'un güvenliğini artırmak amacıyla 650 bin yeni konut inşa edeceklerini açıklayan Kurum, evlerin dönüşümü için 700 bin lira hibe desteği, 700 bin lira kredi desteği ve 100 bin lira taşınma yardımı sunacaklarını belirtti. Ayrıca, şehirdeki başıboş sokak hayvanları sorununa çözüm getirmek adına Anadolu ve Avrupa yakasına kurulacak 2 büyük hayvan yaşam alanıyla ilgili detayları paylaştı. Bu alanlarda kimliklendirme, kısırlaştırma ve aşılama gibi uygulamaları gerçekleştirerek, belediye olarak giderleri karşılayacaklarını ifade etti.