Yazın tam ortasında, sıcak havanın etkisi altında kıvranan Türkiye'de, vatandaşlar Eyyam-ı Bahur sıcaklarından nasıl korunacaklarını araştırıyordu. Sahiller ve parklar, sıcaktan bunalanlarla doldu taştı. Ancak tüm bu sıcak havanın ardından, serinlemeyi bekleyenlere müjdeli bir haber geldi.

Orhan Şen'den Umut Veren Açıklama

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı son açıklamada, salı gününden itibaren ülkemizi saran bu sıcak havanın etkisinin azalacağını ve sıcaklıkların 8-9 derece birden düşeceğini belirtti. Mevsim normallerine dönüş, birçok kişi için rahat bir nefes anlamına geliyor.

İstanbul'da Yağışlı Bir Hafta Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, İstanbul'da perşembe günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca bu yağışlarla birlikte sıcaklığın 29 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.

Meteorolojiden 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı Meteorolojiden 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Prof. Dr. Orhan Şen'in sosyal medya paylaşımlarına göre; Marmara, Batı Karadeniz, İç Ege ve Göller bölgesinde salı, çarşamba ve perşembe günleri yağışlı hava hakim olacak.

Yağışlar 3 Gün Sürecek

Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Edirne ve Çanakkale'de bugün yağışların başlamış olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, İç Anadolu Bölgesi'nde pazartesi ve salı günleri sıcak havanın etkisini göstereceğini, bu sebeple vatandaşların dışarıya çıkmamalarını önerdi.