Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İnce, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı hakkında konuşurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik de eleştirilerde bulundu.

Muharrem İnce'nin açıklamaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den ilk tepki geldi. Yücel, yaptığı açıklamada sürecin parti tabanı ve örgütün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınması nedeniyle müzakerelerin tıkandığını ifade etti. İnce'nin talepleri ve eleştirilerinin müzakerelerin olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını belirtti.

Deniz Yücel, "İlkesel duruş" konusunda Muharrem İnce'nin hiçbir cümle kurmamasını ve bugünkü basın toplantısında siyasi eleştirileri gündeme getirmemesini eleştirdi. Yapılan müzakerelerde İnce'nin belirli belediye meclis üyelikleri ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talep ettiğini açıkladı.

Öte yandan, Muharrem İnce'nin CHP ile ittifak yapma beklentilerine ilişkin olarak, "Değişmek başka bir şeydir, başkalaşmak başka bir şeydir. Benim bulunduğum bir parti değil orası. Böyle bir ittifak kurmak... Yarın şartlar değişir başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz. CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı." şeklinde cevap verdi.