Muhalif seçmenin  'oyları bölecek' söylemlerine sık sık maruz kalan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce Sözcü TV'nin canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muhalefet ile ilgili çok konşulacak sözler kullandı. 

Eleştirilerini daha çok muhalefete yönelik yaptığına ilişkin soru üzerine Muharrem İnce, CHP'nin YSK'ya sunduğu milletvekili listelerinde farklı partilerden 77 kişiyi aday gösterildiğinin altını çizerek bu eleştirilerin yapılmasının olağan olduğunu belirterek, "'Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti' diyen Davutoğlu'nun adamlarını yerleştirirseniz listeye sizden konuşurlar arkadaş." ifadesini kullandı.

''Öyle bir şey yok, kendine bakacaksın''

"Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu sizin de aldığınız oylarla kaybederse siz de kaybetmiş olmayacak mısınız?" sorusu üzerine  İnce, "Seçim kaybedilirse sana fatura keseriz.' Bu tehditten çıkalım bir kere. 17 parti bir araya gelmişsin, 11 büyükşehir belediyesi senin. Televizyonların, gazetelerin, trilyonlarca lira Hazine paran var. Bütün bu imkanlar elinde olacak, 'Kaybedersem seni suçlu ilan ederim.' Öyle bir şey yok, kendine bakacaksın." şeklinde yanıt verdi.

6'lı masanın sancılı bir sürecin ardından 13. Cumhurbaşkanı adayını 'kazanamayacak aday' olarak seçtiğini söyleyen Muharrem İnce, seçimin kaybedilmesi halinde kendisine fatura kesilemeyeceğini söyledi:

"'Kazanacak aday' demişsiniz, sonunda kazanamayacağına vurgu yaptığınız kişiyi aday yapmışsınız. Ben mi yaptım bunları? Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş aday olsun diye ortalıkta çırpındılar durdular, sonra 'Beni aday yapın. Bana ne vereceksin? Bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, 2 bakanlık, 10 da milletvekili. Herkese dağıtacaksın, sonra kazanamayınca suçlu beni ilan edeceksin. Kusura bakmayın."

CHP ile neden bir araya gelmediniz?

"CHP ile neden bir araya gelmediniz?" sorusuna da yanıt veren İnce, "Kemal Bey'i kastetmiyorum. CHP çevresi benim görüşmemi, anlaşmamı istemezler. Çünkü onlar her halükarda kazansa da kaybetse de Kılıçdaroğlu'nun son seçimi diye Muharrem İnce'nin CHP'nin önünden geçmesini istemezler. İmzalar toplamışız, kuralar çekilecek yarın, o gün ziyarete geliyorsun. Orada ne konuşmuşuz? Depremi, trolleri, seçim güvenliğini konuşmuşuz."  diye konuştu.