Türkiye'de sağlık hizmetleri alanında dijital dönüşüm hızla ilerliyor. Sağlık Bakanlığı'nın geçen yıl yayımladığı yönetmelikle uzaktan sağlık hizmetlerine olan ilgi artarken, 2023 yılının son çeyreğinde bu hizmetlere talep artışı gözleniyor. Özellikle pandemi döneminde temel sağlık hizmetlerinde yaşanan aksamalar, uzaktan sağlık hizmetlerinin önemini arttırdı.

Sağlık Bakanlığı, öncelikli olarak Covid hastalarına yönelik uzaktan sağlık hizmeti sunmaya başladı. Ayrıca, geçtiğimiz yıl yayımlanan yönetmelikle, özel kuruluşların yanı sıra Aile hekimleri aracılığıyla da uzaktan sağlık hizmeti sunma yetkisi verildi.

Bu alanda öncü girişimlerden biri olan One Dose Health, vatandaşlara uzaktan sağlık hizmeti sunan bir şirket olarak dikkat çekiyor. Mobil uygulamalar aracılığıyla uzaktan muayene, online reçete yenileme ve tıbbi ikinci görüş gibi dijital sağlık hizmetleri sunan One Dose Health, Türkiye'de lisansı bulunmayan 'Dijital Hastane' hizmetini sunma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

One Dose Health ve Güven Future Genel Müdürü Tolga Tuncer, dijital sağlık hizmetlerinin sağladığı kolaylık, esneklik ve erişilebilirlik sayesinde hastaların sağlık hizmetlerine mekan ve zaman sınırlamaları olmadan erişebildiğini ve doktorlara da benzer bir özgürlük sağlandığını söyledi.

Sağlık sektöründe maliyet ve insan kaynağı sorunlarının arttığına dikkat çeken Tuncer, kurumların dijital sağlık hizmetlerini hak olarak gördüğünü ve sağlık sigorta maliyetlerini düşürmek istediğini belirtiyor.

Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak? Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

One Dose Health'in özellikle kronik hastalıklarla mücadele alanında sunduğu hizmetler, akıllı cihazlarla veri toplama ve sürekli izleme sayesinde hastaların yaşam kalitelerini artırmaya yardımcı oluyor.

Tuncer ayrıca, karmaşık hastalıklarda veya tedaviye ilişkin belirsizliklerde ikinci bir görüş almanın önemini vurguluyor ve dijital iletişimle ikinci görüş hizmetini sunmanın zorluğuna rağmen değerli bir hizmet olduğunu ifade ediyor.