MTV, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocakta yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Ödemeler, ocak ve temmuz aylarında olmak üzere eşit iki taksitte yapılıyor. 1 Ocak'ta başlayan MTV'nin birinci taksit ödeme dönemi 4 gün sonra sona erecek.

MTV tutarları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplandı. Bu kapsamda, 2024'te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olacak. Aracın sahibi olanlar, bu tutarın yarısını içeren birinci taksiti 31 Ocak'a kadar ödemekle yükümlü. Zamanında ödenmemesi durumunda aylık yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Ayrıca, ekim-kasım-aralık 2023 dönemine ait KDV beyanı ve ödemesinin de 29 Ocak'a kadar tamamlanması gerekiyor. Yapılandırmada ise 7326 sayılı yapılandırmada 15'inci, 7440 sayılı yapılandırmada 8'inci taksitler ay sonuna kadar ödenecek. Vergi takviminde yer alan diğer önemli tarihler arasında geri kazanım katılım payı, turizm payının beyanı, haberleşme vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesi ve yıllık harç ödemeleri bulunuyor. Bu işlemler için son ödeme tarihi 31 Ocak olarak belirlendi.