Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kayaş'ta bulunan Makine Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlama büyük endişe yarattı. Saat 11.00 sıralarında gerçekleşen patlama sonucunda dört işçi yaralanırken, yangın da çıkarak çevrede panik yarattı.

Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, fabrikada meydana gelen yangın ormanlık alana da sıçradı, bu durum olayın boyutunu daha da endişe verici hale getirdi. Patlama sesi geniş bir alanda duyulurken, gökyüzü dumanlarla kaplandı.

Olayın hemen ardından fabrikada çalışan işçiler tahliye edilirken, bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ayrıca Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekibi de olay yerine gönderildi.

Yangının kontrol altına alınması için ekipler büyük çaba sarf ederken, KBRN ekibi küçük çaplı patlamalar nedeniyle müdahalede zorluk yaşıyor. Çevrede de panik yaşanan olayda dört işçinin yaralandığı belirtilirken, yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaralı işçilerden birinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, patlama sonrasında fabrikadaki tüm işçilerin tahliye edildiğini ve çevre güvenliği önlemlerinin alındığını açıkladı. Yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü aktaran Köse, "Küçük patlamalar da duyuyoruz" dedi.

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olaya ilişkin açıklama yaparak, "MKE Kapsül Fabrikası’nda saat 10.52’de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede" ifadelerini kullandı.