Konya'daki lise öğrencisi G.A.'ya yönelik "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) memur olarak alacağız" vaadiyle cinsel istismar suçlamasıyla açılan dava sonuçlandı. Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık Ahmet M. "cinsel istismar" suçundan 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Okul Müdürlerine Yardım Suçundan Ceza

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Mahkeme, okul müdürleri Harun A. ve Asuman S.K.'ye "cinsel istismara yardım etme" suçundan 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verdi. Asuman S.K.'nin eşi M.K., B.K. ve H.K.'nin beraatine, Ahmet M.'nin ortağı Ali A.'nın ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına karar verildi.

Olayın Detayları

2022 yılı Aralık ayında meydana gelen olayda, 17 yaşındaki G.A.'nın okul müdürü Harun A. tarafından MİT'e alınacağı vaadiyle Ahmet M. ile tanıştırıldığı ve Ahmet M.'nin kendisini MİT mensubu olarak tanıtarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmişti. İddianamede, Ahmet M.'nin G.A. ile dini nikahla evlendiği belirtilmişti.

Yargılama Süreci ve Suçlamalar

İddianamede, Ahmet M., Harun A. ve Asuman S.K.'ye "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 37'şer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Yargılama sonucunda mahkeme, bu suçlamalar doğrultusunda kararını verdi.