Bursa'da, 77 yaşındaki emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet T.'yi "MİT mensubuyum" yalanıyla kandırarak 1979 adet Cumhuriyet altını ve 400 bin euro dolandıran 1'i kadın 6 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklara "nitelikli dolandırıcılık" suçundan hapis cezası verildi.

Dolandırıcılık olayının detaylarına göre, Kocaeli Üniversitesi'nden emekli olan ve Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yaşayan Prof. Dr. Ahmet T., geçtiğimiz yıl telefonla arandı. Arayan kişi kendisini MİT mensubu Levent Akçay olarak tanıttı ve bankalardaki köstebeklerin takip edildiğini belirtti. Ahmet T.'den yardım isteyen kişi, mal varlığını bildirmesini ve herhangi bir saklanan şey çıkması durumunda suçlu görüleceğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet T., dolandırıcıların talimatları doğrultusunda bankadaki 1979 adet Cumhuriyet altınını ve 400 bin euroyu bir çantaya doldurarak belirtilen parkta buluştuğu kişiye teslim etti. Dolandırıcılar, işlemin devam ettiğini söyleyerek WhatsApp'ın açık kalmasını istedi ve Ahmet T.'yi dinlemeye devam edeceklerini söyledi. Ancak Ahmet T.'nin kardeşleri durumu fark edip polise bildirdi ve emekli öğretim üyesinin dolandırıldığı ortaya çıktı.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerin İstanbul'dan otobüs ve taksi ile geldiğini tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda Ahmet Laçin, Abdulhakim Laçin, İlyas Düger, Mehmet Emin Kırboğa, Mehmet Sinan Güler ve Funda G. isimli 6 sanık yakalanarak tutuklandı.

Davada, sanıklar suçlamaları reddederken, Prof. Dr. Ahmet T. şikayetçi olarak sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, tutuklu sanıklar Abdulhakim Laçin ile Ahmet Laçin'e "zincirleme şekilde dolandırıcılık" suçundan 15 yıl 1 ay 7'şer gün hapis cezası verirken, diğer sanıklar Mehmet Sinan Güler, Mehmet Emin Kırboğa ve İlyas Düger de aynı suçtan 18 yıl 1 ay 15'er gün hapis ve 82 milyon 500'er bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanık Funda G.'nin ise beraatine karar verdi.