Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Metina bölgesinde yaptığı operasyonla terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Hülya Mercen'i etkisiz hale getirdi. Operasyonla, terör örgütünün Türkiye'ye yönelik faaliyetlerini yönettiği belirtilen YJA-Star Sözde Sorumlusu Peyman Bagok kod adlı Hülya Mercen'in etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Hülya Mercen, özellikle 1991-2001 döneminde Türkiye kırsalında faaliyet göstererek Tunceli kırsalında Türk askerlerinin şehit edildiği birçok eyleme katıldı. Türkiye ve Irak'ın kuzeyinde Türk güvenlik güçlerine karşı düzenlenen birçok kanlı eylemin baş faili olarak biliniyordu.

MİT, saha ajanları aracılığıyla Hülya Mercen'in konumunu tespit etti ve yakın takibe aldı. Mercen'in Türkiye'ye geçeceği istihbaratını alan MİT, operasyon için harekete geçti. Koordineli çalışma sonucu düzenlenen operasyonla Hülya Mercen'in Metina'da etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Bu nokta operasyonunun, PKK'nın silahlı kanadında işleyiş bozukluklarına yol açtığı ifade edildi. Hülya Mercen, PKK'nın üst düzey yöneticisi olarak 32 yıldır dağ kadrosunda faaliyet gösteriyordu. Örgütteki kadın teröristleri komuta ettiği biliniyordu. Operasyon, terör örgütü PKK'nın lider kadrosundaki bir kaybı daha beraberinde getirdi.