Türkiye, Elektrikli Otomobil Satışlarında AB'deki İlk 5'i Zorluyor Türkiye, Elektrikli Otomobil Satışlarında AB'deki İlk 5'i Zorluyor

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) DEAŞ'ın sözde yeni emiri Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi'yi öldürmek için gerçekleştirdiği operasyonun perde arkası netleşmeye başladı. Sahte kimlik kullanan Kureyşi'nin sık sık yer değiştirdiğini belirleyen güvenlik kaynakları, şahsa para ve kalacak yer konusunda yardımcı olup lojistik destek sağlayan bir kuryeye ulaştı. Uzun bir teknik takibin ardından MİT, sözde halifenin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin/Cinderes'te bulunduğunu tespit etti.

Bu bilgiyle birlikte, MİT bünyesinde kurulan özel ekip, teröriste yönelik operasyon hazırlıklarına başladı. Elebaşının yakın zamanda yer değiştireceği istihbaratını alan MİT'in özel ekibi, teröristin bulunduğu eve 29 Nisan günü operasyon için düğmeye bastı. Baskın öncesi sivillerin zarar görmemesi için çevre güvenliğe alındı. 4 saatlik operasyonu, MİT'in bu özel ekibi yönetti.

İçinde kamufle edilmiş yeraltı sığınağı da bulunan yerde saklandığı tespit edilen Kureyşi, "Teslim ol" çağrısına cevap vermedi. Kureyşi'nin yakalanacağını anladığında üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yaşamına son verdiği ifade ediliyor.

Öte yandan, Türk güvenlik birimleri patlamanın etkisiyle ortalığa saçılan DNA örneklerinin araştırılması için 2 farklı yol izliyor. Türkiye tarafından yapılacak DNA eşleştirmesinin koalisyon güçleriyle paylaşılabileceği ifade edilirken, Türk güvenlik birimleri ceset parçalarından aldığı doku örneklerini DNA araştırması için koalisyon ülkeleriyle de paylaştı.