Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü

Mesleki Yeterlilikte Yeni Dönem

MEB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu ile iş birliği yaparak, meslek edindirme kurslarından alınan sertifikaların tüm alanlarda geçerli olması için çalışmalara başladı. Bu sayede, kursiyerlerin aldıkları eğitimler sonucu elde ettikleri sertifikalarla ek bir belgeye ihtiyaç duymadan doğrudan iş hayatına adım atmaları veya kendi iş yerlerini açmaları mümkün olacak.

Bütçe ve Program

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dört yıllık projeksiyonunda 482 milyon 608 bin TL bütçe ayrıldı. Bu bütçe ile eğitim programlarının çeşitliliğinin artırılması, sertifikaların uluslararası akreditasyonunun sağlanması ve iş makineleri sürücü eğitimi, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme gibi kurslardan alınan sertifikalarla ilgili çalışmalar yürütülecek.

Trafik ve Sürücü Eğitiminde Avrupa Standartları

MEB, trafik ve sürücü eğitiminde Avrupa Birliği standartlarının benimsenmesi doğrultusunda eğitim, sınav ve belgelendirme süreçlerini geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca, vatandaşların meslek edindirme kurslarına olan ilgisini artırmak ve trafik güvenliği konusunda farkındalığı yükseltmek için de çalışmalar yapılacak.