Kamudanhaber- Özel haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullar, özel öğrenim kurumları ve özel yurtların depreme karşı dayanıklılığını incelemek ve güvenli bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla yeni bir talimat yayınladı.

MEB'in Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 01.08.2023 tarihinde yayınlanan talimatta, Türkiye genelinde faaliyet gösteren özel öğretim kurumları ile öğrenci barınma hizmeti sunan özel yurtların deprem dayanıklılığına dikkat edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Bu kapsamda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve 5661 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları ve Aşevleri Hakkındaki Kanun kapsamında hizmet veren bu kurumların, binalarının depreme karşı sağlam ve dayanıklı olup olmadığını gösteren teknik raporları sunması isteniyor.

İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar alındı İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar alındı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan son afetlerden çıkarılan dersler de dikkate alınarak, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'ne uygun olmayan binalarda hizmet veren kurumların önlemler alması gerektiği belirtiliyor. Bu doğrultuda, özel okul ve yurtlarının kurucularından, binalarının deprem dayanıklılığına ilişkin inceleme yaptırmaları isteniyor. İnceleme sonucunda, depreme dayanıklı olmayan binaların, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'ne uygun binalara nakledilmesi gerekmektedir.

İşte o talimat...

123