Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki eğitim merkezlerinde "siber güvenlik" ve "yenilenebilir enerji teknolojileri" alanlarını sunmaya hazırlanıyor. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, çıraklık eğitimi uygulamaları kapsamına alınan veya adı değiştirilen meslek alan ve dallarının listesini yayımladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan listede, "siber güvenlik" ve "yenilenebilir enerji teknolojileri" alanlarının mesleki eğitim merkezleri kapsamına alındığı belirtiliyor. Bu alanlar altında, mesleki eğitim merkezlerinde "siber güvenlik" ve "güneş panel entegre sistemleri" dallarında eğitim verileceği ifade edildi.

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

Özellikle günümüzde siber güvenlik alanının önemi giderek artıyor. Teknolojinin gelişimiyle birlikte siber saldırıların ve veri güvenliği sorunlarının çözümüne yönelik uzmanlara ihtiyaç duyuluyor. Bu alandaki eğitimlerin mesleki eğitim merkezlerinde verilecek olması, gelecekteki siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesine katkı sağlayacak.

Ayrıca, yenilenebilir enerji teknolojileri de günümüzün enerji ihtiyaçlarını sürdürülebilir ve çevre dostu bir şekilde karşılamak adına büyük bir önem taşıyor. Güneş panel entegre sistemleri alanında verilecek eğitimlerle, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılabilmesi için nitelikli iş gücü yetiştirilmesi amaçlanıyor.