Kamudanhaber- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 17.11.2023 tarih ve 89895150 sayılı yazısıyla; BİLSEM'e hazırlık adı altında açılan kurslara velilerimizin çocuklarını göndermemeleri yönünde bilgilendirici çalışmaların yapılması, bu adla faaliyet gösteren yerler hakkında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda idari para cezası uygulanması ve bu yerlerin Valiliklerce kapatılması talimatını verdi.

1200X627 Eba Dyk E Kurs Basvurusu Nasil Ve Nereden Yapilir Meb Eba E Kurs Ogrenci Basvuru Ekrani 1598696348291

Milli Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrencilerin tanılanması için yapılan Bilim ve Sanat Merkezleri'ne  hazırlık adı altında açılan kurslara karşı önlemler alıyor. Bakanlık, velilere çocuklarını bu tür kurslara göndermemeleri konusunda bilgilendirici çalışmalar yapacak ve bu kursları düzenleyen yerlere idari para cezası uygulanmasını sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM'e hazırlık adı altında açılan kursların, çocukların tanılama sürecine uygun olmadığını ve bu tür hazırlık süreçlerinin çocukların gerçek potansiyelini ortaya çıkarmalarını engellediğini belirtti.

64Ea449E86B24A1Cc4A081Eb

Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim Akaryakıt Fiyatlarına Yeni Ayar: Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim

Velilere, çocuklarını BİLSEM'e hazırlık adı altında faaliyet gösteren ticari amaçlı dersler ve kurslara göndermemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Ayrıca, bu tür faaliyet gösteren yerlere uygulanacak idari para cezalarıyla birlikte kapatma işlemleri de gerçekleştirilecek.

İşte o talimat;