KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak! KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle görevi başında olan ve emekli olan öğretmenlere teşekkür mektupları gönderdi. Bakan Tekin, eğitim ailesinin emektarlarına şükranlarını ifade ederken, cep telefonlarına gönderdiği mektuplarda öğretmenlerin değerli katkılarına vurgu yaptı.

Her bir öğretmenin meslekteki çalışma yılını ve katkılarını belirterek, öğrencilere ve topluma sağladıkları değeri vurgulayan Bakan Tekin, mesleğinde yeni başlayan öğretmenlere hitaben, "Şimdiden pek çok öğrencinin hayatına dokundunuz. Sizinle aynı yolda yürümekten kıvanç duyuyorum." dedi.

4 yıldan fazla süredir öğretmenlik yapan meslektaşlarına seslenen Bakan Tekin, "Ektiğiniz bilgi tohumları bugün ışığınızla serpildi, fidan oldu. Mezun ettiğiniz öğrencilerin gururunu, yeni başlangıçların umudunu yüreğinizde taşıdığınızı biliyorum." diye konuştu.

Bakan Tekin, mektubunun devamında, "Kıymetli Öğretmenim" ifadeleriyle başladığı sözlerine şöyle devam etti: "Meslek hayatınız boyunca dokunduğunuz hayatlara bahşettiğiniz ilhamın ışıltısı, cumhuriyetimizin 100. yılından gelecek yüzyıllara dolacak ve çoğalarak aksetmeye devam edecektir. Şahsım ve ülkem size minnettardır."

Emekli olan öğretmenlere seslenirken ise Bakan Tekin, "Siz, bir toplumun eğitimi, kalkınması için sabırla, anlayışla, özveriyle, vefayla, kendi ruhunuzun ağırlığını zaman zaman hiçe sayarak bir ömür hasrettiniz. Ne yapsak emeklerinizi ödeyemeyiz." ifadelerini kullandı.