Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay'daki programları kapsamında İGA Konteyner Kenti'ne gelerek orada yaşayan vatandaşlar ile sohbet etti. Daha sonra konteyner kentte depremzede öğretmenler ile düzenlenen etkinlikte birtakım açıklamalarda bulunup öğretmenler ile sohbet etti.

FzUVm2eWwAAsS1D

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Üsküdar Belediyesi'nin yapımını üstlendiği  İskenderun Üsküdar Anaokulunun da açılışını yaptı. 

FzUVm2OXgAMfyBK

Bakan Tekin,  "Adeta küçük bir Üsküdar oluşturulmuş. Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız diyor ki 'Bu yüzyıl, Türkiye Yüzyılı olacak.' Bu, Türkiye Yüzyılı'nı nasıl inşa edeceğiz? İşte bu anaokulundaki küçücük çocuklardan başlayıp onları yetiştirerek inşa edeceğiz. Tekrar, kayıplarımız için hepimizin milletçe başı sağ olsun. Emek sarf eden, katkı veren herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

FzUVm2gXgAA109q

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Daha sonra Rauf Bey Yaşam Gemisi Eğitim Kampüsünü ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, buradaki öğretmen ve öğrenciler bir araya geldi.

FzUVm2fWcAAnCKd

Bakan Tekin, "Bence bu aslında bir fikri mülkiyet projesi. Patentinin alınması lazım. Karadeniz Holding sadece bir konaklama ve eğitim merkezi üretmemiş, aynı zamanda bir patent üretmiş. Emeği geçenlere, bu fikri akıl edenlere teşekkür ediyoruz. Burada yaklaşık 920 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti sunduk. Hepsi de çok başarılı ve mutlu. Yaraları sarabilmek için taşın altına elini koyan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntılı ortamdan kurtulacağız." diye konuştu.