Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılının Türkiye Yüzyılı idealini sembolize ettiğini belirterek, eğitimin, daha adil ve özgür bir dünya inşası için büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Tekin, Türkiye'nin son 20 yılda eğitimde önemli gelişmeler kaydettiğini ve çağdaş dünya standartlarına ulaşıldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin milli kimliğini koruyarak evrenselleşmenin önemine dikkat çekti.

Bakan Tekin, eğitim sisteminin yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu ve Türkiye'nin kendi eğitim modelini üretme vaktinin geldiğini belirtti. Bu yeni eğitim modelinin hem evrensel bilimsel ilkeleri hem de milli-manevi değerleri içereceğini vurguladı.

Eşine 'kilolu' diyen yandı! Mahkemeden emsal karar Eşine 'kilolu' diyen yandı! Mahkemeden emsal karar

Ayrıca, eğitimin sadece maddi refahı artıran bir yatırım alanı olmadığını, aynı zamanda kültürel ve toplumsal varlığın ihya edildiği dinamik bir öğrenme süreci olduğunu söyledi. Bakan Tekin, eğitimin, insanların kendilerini tanıdığı ve iyi insanlar olmalarını sağlayan bir özgürleşme süreci olduğunu ifade etti.

Son olarak, Bakan Tekin, Türkiye'nin büyük vizyonu olan "Türkiye Yüzyılı" idealini gerçekleştirmek için çalışacaklarını ve eğitim alanında önemli adımlar atacaklarını taahhüt etti. 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.