Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Hatay'da birtakım incelemelerde bulunduktan sonra ortak basın açıklaması düzenledi. Bakan Özer, geçen hafta açıklanan 45 bin öğretmen ataması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Son yılların tek seferde en yüksek öğretmen ataması"

Bakan Özer Hatay'daki incelemelerinin ardından geçen hafta duyurulan ve bugün başvuru sürecinin başladığı öğretmen ataması ile ilgili şunu dedi: "Buradaki eğitim öğretimin normalleşmesiyle ilgili geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız son yılların tek seferde en yüksek öğretmen ataması müjdesini verdi. 45 bin öğretmen... Süreci başlattık. İnşallah, bu öğretmenlerin de büyük bir kısmını öğretmen ihtiyaçlarımızı karşılamak, burayı tekrar ayağa kaldırmak için değerlendireceğiz." dedi.

Bakan Özer sözlerine şöyle devam etti: "Yine Millî Eğitim Bakanlığı, ilk kez 5 bine yakın sözleşmeli personel alacak. 4 bin 250 büro personeli, 100 mühendis, 500 hemşire, 125 diyetisyen ve 25 avukat. Bununla ilgili süreç de başladı. İnşallah, nisan ayı içinde bu süreç nihayetlenmiş olacak. Buradaki sözleşmeli personelimiz de inşallah ağırlıklı olarak bölgenin, Hatay'ımızın, Malatya'mızın, Adıyaman'ımızın, Kahramanmaraş'ımızın bölge illerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için değerlendireceğiz." dedi.