Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

CHP ve İYİ Parti, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan bazı illerde seçimlere fermuar modeliyle girdi. Bu yöntemde her iki parti adayları birbirini izledi ve özellikle milletvekili sayısı 5 ve altında olan illerde uygulandı. İYİ Parti'den 17 isim, 11 ilde CHP listesinden seçime girdi, ancak sadece Ahmet Ersagun Yücel İstanbul 1. Bölge 6. sıradan milletvekili seçilebildi.

Gelecek Partisi'nden ise 19 aday, 14 ilde CHP listesinden seçime girdi ve 10 aday Meclis'e girmeyi başardı. Bu isimler arasında Ankara'dan Mustafa Nedim Yamalı, Antalya'dan Serap Yazıcı Özbudun, Bursa'dan Cemalettin Kani Torun, Denizli'den Sema Silkin Ün, İstanbul'dan Selim Temurci, İsa Mesih Şahin, Doğan Demir, İzmir'den Mustafa Bilici, Konya'dan Hasan Ekici, Muğla'dan Selçuk Özdağ bulunuyor.

CHP listesinden seçime giren Türkiye Değişim Partisi (TDH) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan'dan milletvekili seçilirken, Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım Partisi'nden (DEVA) 24 aday CHP listesinden seçime girdi ve 14'ü milletvekili oldu. DEVA partili milletvekilleri arasında eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de bulunuyor.

Saadet Partisi'nden 24 aday CHP listesinden seçime girdi ve 10 aday Meclis'e girmeyi başardı. Demokrat Parti'den ise 3 aday CHP listelerinden milletvekili seçildi.