Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın sona erdiği iddialarıyla ilgili olarak, konunun Genel Başkanları Meral Akşener'in açıklamalarını takip etmek gerektiğini belirtti. Zorlu, parti stratejileri ve operasyonel düzeyde alınan kararlar arasında ayrım olduğunu söyleyerek, dün yapılan açıklamaların daha çok operasyonel düzeydeki işbirliğine vurgu yaptığını ifade etti.

Zorlu, Millet İttifakı'nın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in teklifiyle mahalli idareler seçimleriyle birlikte kurulduğunu hatırlatarak, ittifakın başarıyla devam ettiğini ve büyükşehir belediye başkanlıkları dahil olmak üzere ortaya koydukları başarının sürdüğünü söyledi. Akşener'in, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu ve milletvekilleriyle bir araya geldiğini ve 25 Haziran'da olağan kongrenin yapılacağını da aktardı.

Millet İttifakı'nın yerel seçimlerde devam edip etmeyeceği konusunda bir değerlendirme yapıp yapmadığı sorusuna Zorlu, stratejik yönelim ve kararın ilgili kurulların ardından Genel Başkan tarafından açıklanacağını ve bunun süreci takip etmek için önemli olduğunu belirtti. Zorlu, "Millet İttifakı devam ediyor diyebilir miyiz?" şeklindeki bir soruya ise ittifakın teknik anlamda 14 Mayıs ve 28 Mayıs'tan itibaren sona erdiğini ancak stratejik meselelerle ilgili olarak Genel Başkan'ın değerlendirme sürecinin devam ettiğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde bu konuların paylaşılacağını sözlerine ekledi.