MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısı sonrasında bir konuşma gerçekleştirdi.

Enflasyonla ilgili olarak konuşan Bahçeli, "Hayat pahalılığı kaderimiz değil, sona erecektir. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacaktır" ifadesini kullandı.

29 Nisan 2024 altın fiyatları (gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın) 29 Nisan 2024 altın fiyatları (gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın)

"Faiz ve döviz enflasyonuna yaslanarak operasyon yapanların beklentileri boşa çıkacaktır" diyen Bahçeli, "Türkiye öngörülebilir bir ülke olup, yatırımcılara kapılarını açan ve hukukun üstünlüğünü koruyan bir ülkedir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, emekli maaşlarıyla ilgili tartışmalara da değinerek, "Emeklilerimizin talepleri haklıdır ve gerekli düzenlemeler cömertçe yapılacaktır" dedi.

CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, CHP'nin DEM Parti ile ittifak içinde olduğunu belirterek, "Muhalefet, milletle bağını koparmıştır. 31 Mart'ta merkezi yönetimin hedefleriyle örtüşen büyük bir başarı elde edilmesi, yeni yüzyılın en önemli kazanımı olacaktır" dedi.

Bahçeli, MHP'li TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın DEM Parti'li Beritan Güneş-Altın'ın Kürtçe konuşmasını kesmesiyle ilgili olarak ise, "Meclis'te farklı dillerle konuşmak zalimlerin yerli figüranı olmaktır. Her dil bizim için saygıdeğerdir. Özel hayattaki dil tercihlerine saygı duyuyoruz, ancak kamusal alanda ayrımcılık yapılması sinsi bir provokasyondur" açıklamasında bulundu.