Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Mersin'de gerçekleşen mitingde yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, hükümetin performansını ve yerel seçimler öncesindeki siyasi atmosferi değerlendirdi.

Bahçeli, "Bugünkü CHP esirdir, iflas etmiştir, işgal edilmiştir" ifadelerini kullanarak CHP'yi sert bir dille eleştirdi. "Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. Yalan ve yıkım belediyeciliğinin 63 gün süresi kaldı." diyerek, CHP'nin yerel yönetim performansını sert bir şekilde eleştirdi.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

MHP lideri, CHP'nin terörle mücadeledeki duruşunu sorgulayarak, "Demlenmiş CHP, terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. Bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, iflas etmiştir. Bugünkü CHP işgal edilmiştir." ifadelerini kullandı. Mersin'i CHP'nin etkisinden kurtarmak için harekete geçme çağrısı yaptı.

Ayrıca, güçlü bir yasama, kararlı bir yürütme ve uyumlu bir belediye anlayışına vurgu yaptı. Bahçeli, "Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediye diyoruz. Yerelde iktidar, ülkede istikrar iradesindeyiz. Aklın yolu birdir. Genelden yerele birlik, ülkemizde yönetimde dirlik amacındayız." dedi.

Terörle mücadeledeki kararlılık, dış politika, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları gibi konularda da açıklamalarda bulunan Bahçeli, Mersin için yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti.