Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında paylaşılarak yürürlükte yer aldı.

Bu kapsama göre, katılma hesapları için sözleşme şekline göre ayrı havuz oluşturma fırsatı sağlanması kabul edilirken, "Mevduat ve Katılım Fonu" ile ilgili yönetmelikte düzenlemeye gidilerek günlük birim değerler hesaplama tablosu artık olmayacak.

Söz konusu kararda, kişilerin hak ve menfaatlerini güvenlik altına almak amacıyla ispatlanabilir onay veya talep olmadan kişiler adına kredili dahil herhangi bir hesap oluşturulamayacağı, hesap limit artışı ve kredili hesaptan herhangi bir tahsilat yapılamayacağı ifade edildi.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Diğer yandan, zamanaşımına giren hesaplar için asgari limit tutarı olan 250 liranın Fonun fikirleri alınarak düzenleme yapılması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluna yetki sağlandığı da aktarıldı.