Merkez Bankası verilerine göre faizlerde yükseliş

Merkez Bankası tarafından açıklanan haftalık verilere göre, 28 Haziran ile biten haftada 1-3 vadeli ortalama bileşik TL mevduat faizi yüzde 59,2 seviyesine yükseldi. Bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında, bu oran bir puanlık bir artış gösterdi.

Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinin kurucular kurulu netleşmeye başladı Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinin kurucular kurulu netleşmeye başladı

Ekonomist Muhammet Bayram'ın değerlendirmesi

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, mevduat faizlerindeki bu yükselişi değerlendirdi. Bayram, "Merkez Bankası verilerine göre, 1-3 aylık mevduat faizlerinde artış yaşandı. Daha önceki düşüşlerin ana nedeni para bolluğunun olmamasıydı. Şu anda bankalar, daha fazla para bulmak adına mevduat faizlerini yükseltti" ifadelerini kullandı.

Faizler daha da yükselebilir

Bayram, mevduat faizlerinin önümüzdeki dönemde biraz daha artabileceğini öngördüğünü belirtti. Bu durum, yatırımcıların mevduat hesaplarına olan ilgisini yeniden artırabilir.

1 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar?

Mevduat faizlerindeki bu artış, yüksek miktarda parası olan yatırımcılar için cazip getiriler sunuyor. Şu anda stopajla birlikte, 1 milyon TL'nin aylık getirisi 43 bin TL ile 55 bin TL arasında değişiyor. Son dönemde mevduat faizlerindeki dalgalanmalar, yatırımcıların alternatif yatırım araçlarına yönelmesine neden olmuştu. Ancak faiz oranlarındaki bu yükseliş, yatırımcıların tekrar mevduat hesaplarına dönmesine sebep olabilir. 

Mevduat faizlerinde beklenen artış sürecek mi?

Ekonomistlere göre, önümüzdeki aylarda mevduat faizlerinde bir miktar daha artış yaşanabilir. Bu nedenle, yatırımcıların mevduat faizlerini dikkatle takip etmeleri ve yatırım kararlarını buna göre şekillendirmeleri öneriliyor. Mevduat hesaplarındaki getirilerin yükselmesi, yatırımcıların bu alana olan ilgisini artırarak, bankaların likidite sağlamasında önemli bir rol oynayabilir.