Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin genel hava durumu tahminlerini güncelledi. Yapılan son değerlendirmelere göre, 6 il için turuncu, 1 il için sarı kodlu alarm verildi. Hatay, Rize ve Artvin'de kuvvetli yağmur; Hakkari, Bitlis, Muş ve Van'da ise yoğun kar yağışı öngörülmektedir.

Hava durumu tahminlerine göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği belirtiliyor. Bu yağışların, Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur; Hakkari ve Bitlis çevreleri, Muş ve Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Ayrıca, Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı yaşanabileceği, yer yer pus ve sisin görülebileceği belirtiliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, genellikle kuzeyli rüzgarın hakim olacağı, güneydoğu kesimlerinde ise güneyli rüzgarın ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak esmesi öngörülmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli ve yoğun yağış uyarısında bulunarak, bu durumun neden olabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etti.