Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), mevsim normallerine göre fazla olan hava sıcaklıklarının devam edeceğini vurguladı. 5 günlük hava değerlendirmesini yapan MGM, sıcaklığın cuma gününden sonra batı civarlardan başlayarak yükselen sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde ilerleyeceğini belirtti.

Bunun dışında meteoroloji'den yapılan açıklamada, bugünden itibaren 5 Mart Salı saat 10.00'a kadar Doğu Karadeniz'in yüksek alanları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar yağışı olan yerlerine eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğunu belirtti.

Bölgede yaşayan vatandaşlara bu nedenle dikkatli ve tedbirli olması gerektiği çağrısında bulunuldu.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Yurdumuzun güney ve batı bölgelerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç alanları, Balıkesir’in batı ilçeleri ile Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık bir havanın hakim olacağı değerlendiriliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadiseleri ile doğu civarlarında yer yer buzlanma ve don olayları öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi söz konusu.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis yaşanacağı değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

KİRLİ KAVA UYARISI!
Paylaşılan rapora göre; önümüzdeki 5 günlük zaman diliminde sıcaklık seviyelerinin, Ankara'da 16, İstanbul'da 21, Antalya'da 21, İzmir'de 20, Samsun'da 14 Diyarbakır'da 16, Adana'da 22 dereceye çıkacağı tahmin ediliyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise  Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların yükseleceğini ve şubat ayının kurak bir iklimde seyredeceğini belirtti.  

Çalışkan, "Rüzgarlar hafif, o yüzden hava kirliliği artmaya başladı. Hava kalitesi İstanbul'un Kağıthane ve Göztepe ilçelerinde hassas. Bahar tadında bir hava olacak ancak soluduğumuz hava temiz olmayacak." şeklinde konuştu.

24 ŞUBAT CUMARTESİ HAVA DURUMU

25 ŞUBAT PAZAR HAVA DURUMU