BEYAZ SARAY , İSRAİL'İ YALNIZ BIRAKMIYOR BEYAZ SARAY , İSRAİL'İ YALNIZ BIRAKMIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Marmara bölgesinin batısında yaşanabilecek kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına nedeniyle vatandaşlardan dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

Rüzgarın Marmara'nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat, hamlesi 75 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu durumun olumsuz etkilere yol açabileceği göz önünde bulundurularak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Ayrıca, ülkenin kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu ile Ardahan çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Hava sıcaklıklarının genel olarak Marmara, Karadeniz ve Ege kıyılarında değişmeyeceği, diğer bölgelerde ise artmaya devam edeceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli olmalarını ve gerektiğinde ilgili kurumların uyarılarını takip etmelerini öneriyor. Özellikle fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınmasının önemli olduğu vurgulandı.