Kar yağışı hakkında AKOM, MGM ve Valilik tarafından peş peşe uyarılar yapılmıştı. Duyuruların ardından tahmin edilen kar yağışı başladı. Çok sayıda kent beyaz örtüyle kaplandı. Bazı kentlerde hamile ve engelli kamu çalışanları idari izinli sayıldı. Kuvvetli kar yağışı İstanbul'a yaklaştı. 

TCMB açıkladı, Memurun zam oranı gün yüzüne çıkmaya başladı TCMB açıkladı, Memurun zam oranı gün yüzüne çıkmaya başladı

Meteoroloji'nin yapmış olduğu son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, ve Güneydoğu Anadolu ile Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ve batısı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların, Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde şiddetli  (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de bazı yerlerde yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı değerlendiriliyor. İç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlar uyarıldı.


KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI KAPIDA: 
Kar yağışlarının; Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum civarları ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı düşünüldüğünden ulaşımda gecikmeler, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, gerektiği konusunda vatandaşlara önemli uyarı yapıldı.