Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakimken, Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Çanakkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Ardahan çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yağışlı hava bekleniyor. Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Özellikle 10-11 Ocak tarihlerinde Balkanlar'dan gelecek olan kar yağışıyla birlikte, İstanbul dahil birçok kent için kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu kar yağışı olasılığını %65 olarak değerlendirmekte.

Meteoroloji'den 2 kente uyarı: Heyelan potansiyeli yüksek Meteoroloji'den 2 kente uyarı: Heyelan potansiyeli yüksek

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu soğuk hava ve kar yağışı olasılığının devam ettiğini belirterek, günlük olarak bu olasılığı revize edeceğini ifade etti.

Ayrıca, Erzincan'da 2024 yılının ilk kar yağışının yaşandığı belirtilerek, şehir merkezinin beyaz örtüye büründüğü ve karayolları ekiplerinin trafiğe açık kalabilmesi için karla mücadele çalışmalarına hız verdiği aktarıldı.