Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki birçok şehir için kar ve yağmur uyarısında bulundu. Ayrıca, sıcaklıkların 1 ila 3 derece birden düşeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yağışlı hava öngörülüyor.

Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerinde ise yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışlarına neden olması bekleniyor. Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyredeceği, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji, kuvvetli kar yağışı uyarısında da bulunarak Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışının beklendiğini ve bu duruma bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Hava durumu raporuna göre bazı illerdeki sıcaklıklar şu şekildedir:

İstanbul: 3°C, 6°C (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar)
İzmir: 5°C, 11°C (Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı)
Adana: 6°C, 14°C (Parçalı ve çok bulutlu)
Antalya: 8°C, 16°C (Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı)
Ankara: -1°C, 3°C (Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı hafif kar yağışlı)
Bolu: -2°C, 1°C (Çok bulutlu, aralıklı ve kuvvetli olmak üzere kar yağışlı olacak.)