Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Batman'ın Kozluk ve Sason ilçeleri, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi, Siirt'in merkez, Şirvan, Tillo, Eruh, Kurtalan, Baykan ve Şirvan ilçeleri ile Şırnak'ın merkez, Güçlükonak, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ayrıca, Çarşamba günü gece ve sabah saatlerinde Siirt'in doğu kesimleri Pervari ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına, kuvvetli rüzgar ve tipiye, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ tehlikesine neden olabileceği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

Sonuç: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak illerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.