Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Mart Çarşamba günü için yeni tahminlerini paylaştı ve son raporda kar uyarısı yapıldı. 10 il için sarı kod verilirken, yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği belirtildi.

Bugün hava sıcaklığının 5 ile 9 derece arasında düşmesi bekleniyor. Özellikle Bursa'da başlayacak yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren bölge geneline yayılması tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur şeklinde olacak ancak yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı da görülebilir. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Sarı kod verilen iller ise şunlar: Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak, Ağrı. İç Anadolu ile Orta Karadeniz'de hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece arasında azalacağı, Marmara'nın güneyinde ise 2 ila 4 derece artacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve güney kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların kuvvetli olabileceği bölgelerde yaşanabilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı, tipi, çığ riski, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, zirai don hadisesinin Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri etkisini artırarak orta kuvvette ve yer yer kuvvetli şekilde görüleceği belirtiliyor. Bu duruma karşı vatandaşlar uyarılıyor ve gerekli tedbirlerin alınması isteniyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Konya ve Erzurum gibi şehirlerdeki hava durumu ise şöyle:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. En düşük sıcaklık 7°C, en yüksek sıcaklık 10°C olacak.

Ankara: Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. En düşük sıcaklık 3°C, en yüksek sıcaklık 14°C olacak.

İzmir: Sağanak yağışlı. En düşük sıcaklık 10°C, en yüksek sıcaklık 15°C olacak.

Antalya: Öğle saatlerinde sağanak yağışlı. En düşük sıcaklık 14°C, en yüksek sıcaklık 20°C olacak.

Adana: Öğle saatlerinde sağanak yağışlı. En düşük sıcaklık 10°C, en yüksek sıcaklık 20°C olacak.

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Konya: Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. En düşük sıcaklık 3°C, en yüksek sıcaklık 12°C olacak.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. En düşük sıcaklık 0°C, en yüksek sıcaklık 4°C olacak.