ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin güneybatı kesimlerinde yerel yağışların etkili olacağını ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Meteorolojinin son değerlendirmesine göre, öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Isparta, Burdur'un batısı, Afyonkarahisar'ın güneyi, Antalya'nın çevre ilçeleri ile gece saatlerinde Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Mersin'in doğusu, Kayseri'nin güneyi ve Şanlıurfa'nın batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir havayla karşılaşacaklar.

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olasılığının olduğu belirtildi.

Hava sıcaklıkları açısından, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar durumu ise kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güney kesimlerde ise güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları ani hava değişikliklerine ve yerel yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.