Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün en güncel tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve yoğun bulutlarla kaplı bir hava öngörülüyor. Özellikle Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlar etkili olacak. İşte, beklenen hava durumu ve önlemler:

Yurt Genelinde Hava Durumu:

Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun Van dışı bölgeleri ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Gaziantep ve Kilis çevreleri arasında aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yükseklerde karla karışık yağmur görülebilir.

Hava Sıcaklığı: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece arasında bir düşüş beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar Durumu: Güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yarın ise Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli rüzgarlar (40 ila 60 km/saat) görülebilir.

Uyarılar; Kuvvetli Yağış Uyarısı: Bu akşam ilk saatlerde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir. Olumsuz şartlara karşı dikkatli olunmalıdır.

- Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Yarın Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli rüzgarlar beklenmektedir. Tedbirli olunması önemlidir.

- Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Eğimli yamaçlarda dikkatli olunmalıdır.

- Toz Taşınımı Uyarısı: Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklenmektedir. Olumsuz şartlara karşı tedbirli olunmalıdır.

Bölgelere Göre Hava Durumu:

- Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

- İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağış öngörülüyor.

- Karadeniz Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar yaşanacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur görülebilir.

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu bir hava hakim olacak. Batı kesimlerinde öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Öğretmenlerin 2024 Yılı İl İçi Atama Duyurusu yayımlandı! Öğretmenlerin 2024 Yılı İl İçi Atama Duyurusu yayımlandı!

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzey kesimlerde ve Gaziantep ile Kilis çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar olacak. Yer yer toz taşınımı görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyor.