GSM operatöründen, 30. yılına özel tüm kullanıcılarına büyük ödül GSM operatöründen, 30. yılına özel tüm kullanıcılarına büyük ödül

Ülkemiz genelinde sıcak hava dalgası devam ediyor. Ancak bugün bazı kesimlerde yer yer yağışlı hava olacağı değerlendiriliyor.

İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda yer yer yağış bekleniyor. Antalya'nın doğusunda yağışların ara ara şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlar, hafta sonu Doğu ve Güney bölgelerde kendini gösterecek. Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yağışın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olacağını, pazar günü ise batı kıyılarında, Marmara'nın batısında, kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde aralıklarla yağışlı geçeceğini dile getiriyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporunda ise, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ riski olduğuna dair kritik uyarı geldi. Yüksek yamaçların olduğu alanlarda yaşayan kişiler çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması konusunda uyarıldı.

3 büyük ilde hava durumu

İstanbul'da yağışlı hava beklenmiyor. Hava parçalı ve az bulutlu. Ankara'da sağanak yağış geçişi öngörülüyor. İzmir'de ise cumartesi ve pazar günü ara ara sağanak yağışlı havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.