Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor: TBMM'de kritik görüşme Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor: TBMM'de kritik görüşme

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 10 il için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. 23 Ocak tarihinde etkili olması beklenen kar yağışları, özellikle kuzey ve doğu kesimleri etkisi altına alacak. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetre üzerine çıkacak. İşte detaylar...

Yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde ise yağışlar görülecek.

Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ve batısı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

Özellikle Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Muş, Bitlis, Van, Siirt, Şırnak ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 10-20 santimetre arasında olması öngörülüyor.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunmalıdır.

Yüksek kesimlerde ve iç bölgelerde yer yer sis ve pus görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Ağrı, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van, Siirt, Şırnak ve Ardahan illeri sarı kodlu uyarı kapsamındadır.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Sürücülerin dikkatli olmaları, hızlarını düşürmeleri önemlidir.

Karla mücadele ekipleri ve trafik ekipleri tedbir amaçlı olarak görev başındadır.

Sarı kodlu uyarı, potansiyel tehlike anlamına gelirken, turuncu kodlu uyarı daha yüksek seviyede tehlikeyi ifade eder. Hasar ve kayıp olasılığı bulunmaktadır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları güncel hava durumu raporlarını takip etmeye, dışarı çıkmadan önce gerekli önlemleri alarak tedbirli olmaya davet ediyor.