Yaşanan enflasyon ve dövizdeki yukarı yönlü hareketlenme Türk lirasındaki değer kaybı ile birleştiğinde paranın alım gücü düştü. Yaşanan bu durumda da daha çok kağıt para ile daha az ürün alma ile sonuçlanırken bir ürünü almak için daha yüksek rakamlara tekabül eden kağıt paraları kullanmamız gerekiyor. 

Bu yaşanan durum ile birlikte küçük rakamlara karşılık gelen paralar işlevselliğini kaybediyor ve cebimmizde, cüzdanımızda daha fazla para bulundurmak zorunda kalıyoruz. Bu, nakit paranın kullanışlığını azaltıyor.

İddialara göre Merkez Bankası, 5 TL ve 20 TL'nin madeni para cinsini çıkartmayı hedefliyor.

bozuk-para-5tl-2

Yer alan bu görsel, yeni madeni 5 TL'nin böyle olabileceği konuşuluyor. Halihazırda, hatıra parası kapsamında 20 TL'nin madeni para şekli Merkez Bankası tarafından çıkartılmıştı. İşte madeni 20 TL:

20 TL

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri... Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri...

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi