Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ve uluslararası gelişmelerin etkisiyle, döviz kurları bugün piyasalarda hareketlilik yaşadı. 25 Ocak 2024 tarihinde dolar ve euro, Türk lirası karşısında ne kadar oldu?

Dolar/TL paritesi, 30.2650 seviyesinde işlem görerek sınırlı bir günlük değişim gösterdi. Özellikle TCMB'nin faiz kararının beklendiği bir dönemde, doların seyri piyasa oyuncuları tarafından yakından takip ediliyor. Euro/TL ise 33.01 bandında işlem görerek sınırlı yükselişini sürdürdü.

Meteoroloji'den 2 kente uyarı: Heyelan potansiyeli yüksek Meteoroloji'den 2 kente uyarı: Heyelan potansiyeli yüksek

Piyasalarda yaşanan bu hareketlilikte, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesine dair medyada yer alan haberlerin olası etkileri de dikkatle izleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili yaptığı açıklamaların ve İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinin Türkiye-ABD ilişkilerine etkilerinin piyasalar üzerinde nasıl bir iz bırakacağı merakla bekleniyor.

Ayrıca, yerel seçimlere doğru yaklaşırken enflasyon, asgari ücret ve emekli maaş artışları gibi faktörlerin TCMB'nin politika yönelimine etkisi göz önünde bulunduruluyor. Piyasa analistleri, TCMB'nin faiz artışlarını yüzde 45'e tamamlamasını ve ardından faiz oranlarını uzun bir süre sabit tutmasını bekliyor.

Türkiye'nin ekonomik gelişmeleri ve döviz kurlarındaki seyir, ulusal ve uluslararası piyasa katılımcıları tarafından yakından izlenmeye devam ediyor. Piyasalardaki bu dinamikler, önümüzdeki günlerde TCMB'nin faiz kararı ve diğer ekonomik faktörlerle birlikte şekillenecek.