Societe Generale'in Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 45 seviyesinde tutma kararı alabileceğini öngörüyor. Drimal, bu kararın 2024 yılı boyunca faiz indirimlerinden kaçınılacağının bir işareti olarak değerlendirilebileceğini belirtirken, Drimal'a göre, dolar/TL kuru üzerinde yükseliş baskısının olabileceği, ancak global piyasalarda doların zayıflaması ve Türkiye'nin cari dengesinin mevsimsellik nedeniyle iyileşme göstermesi bekleniyor.

İkinci el otomobilde satışlar tamamen durdu! Bayram öncesi fiyatlar artacak mı? İkinci el otomobilde satışlar tamamen durdu! Bayram öncesi fiyatlar artacak mı?

Enflasyonla Mücadele

In Touch Capital Markets'ten Kıdemli FX Analisti Piotr Matys ise, TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyonla mücadeledeki sıkı duruşunun altını çizerek, politika faizinin gerektiği sürece mevcut seviyede tutulacağını dile getirdi. Matys, yatırımcıların enflasyonun hedeflenen seviyelere ulaşmasına kadar TCMB'nin sıkı para politikasını devam ettireceğine dair güvence aradıklarını ifade etti.

Ekonomistlerin Faiz Beklentileri ve TL'nin Geleceği

AA Finans'ın düzenlediği beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin politika faizinde bir değişiklik yapmayacağını tahmin etti. Yıl sonu için medyan politika faizi beklentisi yüzde 36,25 olarak belirlendi.