Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası  tarafından eylül ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. Ankete göre, ekonomi analistleri ve piyasa katılımcıları, yıl sonu enflasyon tahminini önemli ölçüde yükseltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Külliye'ye çağırdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Külliye'ye çağırdı!

Yıl Sonu Enflasyon Tahmini

 Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki ankette yüzde 59,46 iken, bu anket döneminde yüzde 67,22'ye yükseldi. Bu, enflasyonla mücadeledeki zorluğun bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Dolar Tahmini

 Ayrıca, dolar/TL kuruyla ilgili beklentiler de yukarı yönlü revize edildi. Cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki ankette 29,82 TL iken, bu anket döneminde 30,14 TL oldu.

Faiz Beklentileri

Katılımcıların faiz beklentileri de önemli bir artış gösterdi. BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki ankette yüzde 19,34 iken, bu anket döneminde yüzde 29,26'ya yükseldi.