İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçtiğimiz haftalarda açıklanan emekli ve memur zammının asıl olması gereken oranı için açıklama yaptı. Yüzde 30 zam oranına ilişkin Akşener,
 "Peki bunu neye göre yaptı, niye en başında yapmadı, hangi hesaba dayandırdı; kimse bilmiyor. Öyle keyfinize göre konuşamazsınız. Madem yüzde 30 artış yapma imkanın vardı, neden önce yüzde 25 açıkladın? Memura, emekliye kupon mu yaptın? 'Önce bir yüzde 25 deneyelim, millet yerse öyle devam ederiz' mi dedin? 'Yemezse, yüzde 30'a çekeriz' mi dedin? Neye göre yüzde 30 açıkladın?" diye sordu.
Akşener, "TÜİK yerine İstanbul Ticaret Odasının enflasyon rakamlarını dikkate aldığımızda ise bu rakamın sadece 2022'deki refah kaybının telafisi için yüzde 43 olması gerekiyordu. Üstelik 2023 enflasyonunun yarısını da daha eklemedik. Yani hesabı bu şekilde yaptığımızda memur ve emekliler için ocak ayında yapılacak maaş artışının hiç olmazsa en az yüzde 55 olan asgari ücret artışı kadar olması gerekiyordu." değerlendirmesinde bulundu.