Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaza Bizleri Derinden Üzdü Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaza Bizleri Derinden Üzdü

Kamudanhaber- Özel haber

Oktay Yılmaz

Enflasyonun yükselmesi ve fiyat artışlarıyla mücadele edilmesi sürecinde, memurların maaşlarına yapılan zamlar takip edilmektedir. Son olarak açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk yarısındaki enflasyon oranı yüzde 19.77 olarak belirlendi. Bu durumda, memurlar yüzde 8 zam alacaklarına ek olarak yüzde 10.90 enflasyon farkı da alacaklar.

2023 yılının ilk altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranları şu şekildedir: Ocak ayında yüzde 6.65, Şubat ayında yüzde 3.15, Mart ayında yüzde 2.29, Nisan ayında yüzde 2.39, Mayıs ayında yüzde 0.04 ve Haziran ayında yüzde 3.92 olarak hesaplanmıştır.

Geçtiğimiz yıl enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle memurlara yönelik bir düzenleme yapılmış ve yüzde 30 zam uygulanmıştı. Bu yıl ise toplu sözleşme hükmüne göre memurlar, 2023'ün ilk yarısı için yüzde 8 zam almışlardır.

MEMURLARA SÖZLEŞME ZAMMI VE ENFLASYON FARKI

Toplu sözleşmeye göre memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 zam almıştı. Memur ve memur emeklileri bu zammı aşan oranda enflasyon için fark almaya hak kazanıyor. Memurlara bu yılın ikinci 6 ayı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Memurlar yüzde 6'lık sözleşme zammına ek olarak yüzde 11,77'lik enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri yüzde 17,77'lik zamma hak kazandı.

EMEKLİLERİN ZAMMI NE KADAR?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi