Meteoroloji'den 34 kente 'sarı' kodlu uyarı: Kış geri döndü Meteoroloji'den 34 kente 'sarı' kodlu uyarı: Kış geri döndü

Türkiye'de yerel seçimlere sayılı günler kala, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 30 Ocak'ta açıklayacağı seçim beyannamesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. 8 ana başlık ve 200 sayfadan oluşacak olan beyannamede, memurlara yönelik önemli bir vaat öne çıkıyor: "Memurlara Büyükşehir Tazminatı."

AK Parti'nin seçim beyannamesine dair detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram tarafından paylaşıldı. Büyükşehirlerde yaşayan memurların mali zorluklarını hafifletmeyi amaçlayan bu düzenleme, büyükşehirlerdeki yüksek yaşam maliyetini göz önünde bulundurarak planlandı. Memurlara özel bir ücretin ödenmesini içeren bu tazminat, konut kirası gibi yaşam maliyetlerine katkı sağlayacak.

Seçim beyannamesinde ayrıca sokak hayvanlarına yönelik çalışma, kentsel dönüşüm, dirençli şehirler, trafik sorunu ve mahalle kreşleri gibi birçok konuda vaatler yer alacak. Beyannamenin toplamda 200 sayfa olması beklenirken, özellikle büyükşehirlerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik maddelerle dikkat çekeceği ifade ediliyor.

Economist Muhammet Bayram, memurlara yönelik destek ödemelerinin 1500-5000 TL arasında olabileceğini tahmin ediyor. Bu destek, büyükşehirlerdeki memurların yaşam kalitesini artırmayı ve Anadolu şehirlerinde çalışmak isteyen memurlar için cazip hale getirmeyi hedefliyor.