Kamudanhaber- Özel haber

Saat 19.18’de yayınladığımız ve Ali Yalçın’a çağrıda bulunduğumuz “Ali Yalçın’ın, “Milimetrik zam” hesabı neden şaştı? Nurettin Nebati, Ali Yalçın’ı yanlış mı anladı?” başlıklı haberimizden 40 dakika sonra 19.58’de Ali Yalçın, twiter hesabından cevap gibi açıklamalar yaptı. Haberimizde Ali Yalçın’a, “Bu soruların cevabını verecek kişi Ali Yalçın’dır. Köşemiz kendisine açık. Cevap ve açıklamalarını yayınlamaktan mutlu olacağız.” diyerek bazı sorular yöneltmiştik. Ali Yalçın’ın paylaşımları üzerine, sözümüzde durarak açıklamasını aşağıda yayınlayıp, yeni oluşan duruma göre de sorularımızı güncelledik.

İşte, Ali Yalçın’ın paylaşımı:

“Vergi Muafiyetinden Gelen aylık 38₺ ile Memurun Alım Gücü Yükselmez Yüzü Gülmez.

1] Evli 2 çocuklu memura aylık 38₺ yansıyacağını söylemeyip,300₺ diye hükümete yanlış bilgi verene hesabı sorulmalıdır.

Gerçek ortadadır. Ek Zam yapılmalı, memurun beklentisi karşılanmalıdır.

2]Vergi muafiyeti bir talebimizin yerine gelmesi açısından önemli, memurlar için tek başına yeterli değildir.

Aylık:

38₺:Hizmetli [Evli-2 Çocuk-15/1]

38₺:Öğretmen [Evli-2 Çocuk-9/1]

38₺:Hemşire [Evli-2 Çocuk-9/1]

38₺:Polis [Evli-2 Çocuk-9/1]

69₺:Mühendis [Evli-2 Çocuk-1/4]

3]Evli ve 3 çocuklu olmayı özendiren Cumhurbaşkanımızın hilafına, bekar olmayı sanki daha avantajlı kılınıyor. Mutfağı çalışanlar neye kime hizmet etti?

63₺:Polis [Bekar-9/1]

72₺:Öğretmen [Bekar-9/1]

89₺:Hemşire [Bekar-9/1]

100₺:Hizmetli [Bekar-15/1]

217₺:Mühendis [Bekar-1/4]

4] Düzenleme, sözleşmeliyi kadroluya göre bir miktar farklı kılıyor ama evliyi cezalandırıyor.

192₺:Sözleşmeli Öğretmen

[Sözleşme Ü:5.100 E-2 Çocuk-9/1]

192₺:Sözleşmeli Hemşire

[Sözleşme Ü:5.140 Evli-2 Çocuk-9/1]

192₺:Sözleşmeli Mühendis

[Sözleşme Ü:8.900 Evli-2 Çocuk-1/4]

5]Ortalama 300₺ iyileştirme yapıldı vergi muafiyetiyle diyenler 4 milyon memur içinde sınırlı sayıda sözleşmeli bekarı baz almış anlaşılan. Bu nasıl hesap kitaptır?

380₺:Sözleşmeli Öğretmen [Bekar-9/1]

380₺:Sözleşmeli Hemşire [Bekar-9/1]

380₺:Sözleşmeli Mühendis [Bekar-1/4]

6] Ek zam şarttır!

Memura Ek Zam için Ek Protokol kaçınılmaz. Maliye Bakanlığı vergi muafiyetinin ek zam talebini karşılamaktan uzak olduğunu bilmeli, talebi görmelidir.”

ifadelerine yer verdi.

           Sayın Ali Yalçın,

·       Yetkili konfederasyon olarak; hükûmetten, memur maaşlarının asgari ücret kadar olan kısmından vergi muafiyeti getirilmesini talep ederken, siz bir hesap yapmamış mıydınız? Sizin yaptığınız hesap neydi? Neden kamuoyuyla paylaşmadınız?

·       Hükûmet vergi muafiyeti düzenlemesini meclisten geçirdiğinde, tüm memurları temsil eden konfederasyon olarak, neden alelacele hükûmete teşekkür etme gereği hissettiniz?

·       Ortaya çıkan tablo karşısında, bu duruma itiraz etmek için neden 20 Aralık’tan, 24 Aralık gününe kadar beklediniz?

·       Paylaşımlarınızda bahsettiğiniz 4 milyon memurun, mali gelir kaybına uğramasında yetkili konfederasyon genel başkanı olarak sizin de bir sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz?

·       Yetkili konfederasyon olarak Toplu Sözleşme Masasında, Kamu Personel Danışma Kurulu’nda, Kurum İdari Kurullarında, Kamu Çalışanlarını temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, 3600 Ek Gösterge düzenlemesinde masada hep siz varsınız? Bu durumda sizin de bir sorumluğunuz, dersinize çalışmamış olma durumunuz söz konusu olabilir mi?

·       Ek zam için protokol yapacağız dediniz. Bakanlıktan bu yönde bir açıklama gelmedi. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

·       “Evli 2 çocuklu memura aylık 38₺ yansıyacağını söylemeyip,300₺ diye hükümete yanlış bilgi verene hesabı sorulmalıdır.” diyorsunuz. Hesabı verecek olan sorumlu kim? Gizli özneye başvurmadan doğrudan isim vererek açıklar mısınız? İsim veremiyorsanız neden veremiyorsunuz?

·       “Mutfağı çalışanlar neye kime hizmet etti?” diye soruyorsunuz. Biz, sizi de mutfakta biliyorduk. Yetkili konfederasyon olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte çalışmıyor muydunuz? Mutfakta yoksanız, sendika olarak niye varsınız? Mutfağında olmadığınız bir çalışmayı neden ilk andan itibaren sahiplenme gereği hissettiniz?

Bu sorular daha da çoğaltılabilir, uzatılabilir. Şimdilik, bu soruları açıklarsanız kamuoyunun merakını gidermiş olursunuz. Saygılarımızla…

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi