Kurban Bayramı'nın hemen ardından Meclis, emekli ve memurlara yapılacak ek zamları içeren Torba Yasayı gündemine alacak. Bu yeni yasa ile en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkarılacak. Emekli maaşlarında da taban maaş üzerinden kademeli artışlar yapılması planlanıyor. 6 aylık enflasyon verilerinin 5 Temmuz'da açıklanacak olması ile birlikte, memur ve emekli maaş zamları için son rakamlar belirlenecek. Bu gelişmelerle birlikte refah payı artışı, Temmuz zammını daha da yükseltecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan'dan Açıklamalar

Askeri ücrete yüzde 34 oranında zam yapıldıktan sonra, 20 milyonun üzerindeki vatandaşlarımız Temmuz zammını beklemeye başladı. Emekli ve memurların gözü, Kurban Bayramı sonrasında toplanacak olan Meclis'te olacak. AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçim öncesi memur maaşlarına ilişkin verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz" diyerek, memurlara hitap etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, "Bürokratlarımız çalışıyor. En düşük memur maaşı net 22 bin TL olacak. Maliye Bakanlığımız ile birlikte hedefimiz, paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmaktır. Meclis'in tatil öncesi bu yasayı çıkarmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Valilik'ten Ankara'ya yeni uyarı: Sel, fırtına ve doluya dikkat Valilik'ten Ankara'ya yeni uyarı: Sel, fırtına ve doluya dikkat

En Düşük Memur Maaşı 22 Bin TL'ye Yükseliyor

Yeni düzenlemelerle birlikte, en düşük memur maaşının 11.848 TL'den 22 bin TL'ye yükseltilmesi planlanıyor. Bu kapsamda memur maaşı zammı için 3 alternatif formül üzerinde duruluyor.

Emekli Maaşlarına Kademeli Zam Geliyor

Önceden 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükselmişti. Hak kaybına uğrayan emekliler için kademeli zam yapılması planlanıyor. Zam oranı, yüzde 30 ila 40 arasında olabilecek şekilde düşünülüyor.

Haziran Enflasyonu 5 Temmuz'da Açıklanacak

Haziran ayı enflasyon verileri 5 Temmuz saat 10.00'da açıklanacak. Merkez Bankası'nın verilerine göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyon oranının yüzde 18,50 olması bekleniyor. Bu verilere göre, memur zammı yüzde 40 olursa ek zam yüzde 23,69, yüzde 45 olursa ek zam 28,69 olacak.