Memur ve emekli maaşlarının bayram öncesinde ödenmesi geleneği, bu yıl Hazine'den gelen bir genelge ile değişti. Daha önceki yıllarda bayram tatillerinden önce hesaplara yatırılan maaşlar, bu yıl bayram sonrasında ödenecek.

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde maaş ödemeleri gerçekleştirilirken, bu yıl durum değişti. Örneğin, geçen yıl Ramazan Bayramı'nda SSK emeklilerine ödemeler 14-16 Nisan tarihlerinde, Bağ-Kur emeklilerine ise 17-18 Nisan tarihlerinde yapılmıştı. Benzer şekilde Kurban Bayramı öncesinde de maaşlar bayramdan önce hesaplara yatırılmıştı.

Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak

Ancak bu yıl, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine gönderdiği bir genelgeyle, nisan ayı memur maaşlarının bayramdan önce değil, ayın 15'inde hesaplara geçeceği duyuruldu.

Genelgede, maaş ve ücretlerin personellere her ayki vaktinde ödeneceği belirtilirken, ilgili bankalar tarafından maaşların zamanında ödeneceği vurgulandı.