Temmuz ayında uygulanacak zam oranları için milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı, 3 Nisan'da açıklanacak Mart ayı enflasyon rakamlarında. Anadolu Ajansı Finans'ın gerçekleştirdiği enflasyon beklenti anketine göre, ekonomistler Mart ayı için ortalama yüzde 3,67'lik bir artış öngörüyor.

Temmuz Zam Oranları

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri, yılın üçüncü enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayındaki zam oranlarını daha net görebilecek. AA Finans'ın düzenlediği ankete katılan 20 ekonomistin tahminlerine göre, Mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3,67 artış gösterecek. 

Enflasyon Beklentileri ve Emekli Maaşları

Ankete göre, ekonomistlerin Mart ayı enflasyon beklentileri yüzde 3,40 ile yüzde 4,42 arasında değişiklik gösteriyor. Bu tahminler ışığında, bir önceki ay yüzde 67,07 olan yıllık enflasyonun yüzde 69,32'ye yükselmesi bekleniyor. Ayrıca, 2024 sonu için enflasyon beklentisi Mart ayında yüzde 45,58 olarak kaydedildi.

Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı

Emekli ve Memur Zammında Son Durum

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Şubat ayı enflasyon rakamları, memur ve emekli zamları için önemli ipuçları verdi. Şubat ayı enflasyonunun ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz zammı yüzde 11,53 olarak hesaplandı. Memur maaşlarında ise enflasyon farkı yüzde 6,68 oldu.